In het nieuws
Terugluisteren:

Amsterdam onderzoekt of het seksueel intimiderend gedrag op straat kan aanpakken. Het gaat dan bijvoorbeeld om bespugen, uitschelden of sissen.

In de stad zegt een op de drie vrouwen op straat te maken te hebben met dit soort seksueel intimiderend gedrag, meldde de NOS gisteren.

Volgens de wet is maar een deel van dat gedrag strafbaar: belediging, stalken en betasten. Op initiatief van de VVD wordt nu onderzocht of die strafbaarstelling voor alle vormen van intimidatie op straat in de Algemene Plaatselijke Verordening kan worden opgenomen.

In Radio EenVandaag een gesprek met Jessica van de Pluijm van Straatintimidatie, een burgerinitiatief om de overheid te bewegen met wetgeving dit probleem aan te pakken. Ook spreken we met Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) en met versiercoach Tim Veninga.

Verslaggever Mischa Blok van EenVandaag ging in gezelschap van stagiair Milou de straat op in Amsterdam: 'Haal je hand eens van haar gezicht af.'

Luisteren:

Nafluiten, sissen of misschien wel erger… Heeft u hier ervaring mee en vindt u het een goed idee dat u de politie voortaan op de daders af kunt sturen?
Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Neem contact op met Lammert de Bruin