In het nieuws

We staan met z'n allen voor een ‘beslissend moment’ voor het internet. Op dit medium wissel je niet alleen informatie uit maar wordt je ook gevolgd, afgeluisterd, gecensureerd en gemanipuleerd. 

Dit is niet zomaar dreigende taal maar de conclusie van de Global Commission on Internet Governance in een rapport waar ruim twee jaar aan gewerkt is. Onder meer de oud-premier van Zweden Carl Bildt heeft hieraan meegewerkt, maar ook de man achter de dubieuze Amerikaanse Patriot Act en het voormalig hoofd van de Britse inlichtingendienst droegen bij.

Wat moeten we nu met deze informatie? En hoe beschermen we onszelf tegen dat machtsmisbruik? We spreken hierover met Dirk Poot, internet-deskundige en altijd pleitend voor privacy op het internet.

Van de luisteraar willen we graag weten: hoe houdt u rekening met uw privacy bij het gebruik van internet en telefoonapps? Of mag iedereen alles van u weten?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? U kunt reageren via de Radio 1 app, via het mailformulier op eenvandaag.nl óf twitter mee met #sportzomer.

Neem contact op met Lammert de Bruin