In het nieuws

In het nieuws: Brexit beïnvloedt ook de wetenschap

Terugluisteren

Nu de Brexit een feit is staan de beurzen onder spanning en staat de politieke samenwerking op losse schroeven. Een angst die onderbelicht is gebleven in het hele debat is de invloed op de wetenschap.

Britse universiteiten horen bij de absolute wereldtop, maar kunnen onder druk komen te staan nu ze afgezonderd worden van het Europese economische blok. De Brexit kan ook invloed hebben op Nederlandse universiteiten: gezamenlijk onderzoek, maar ook de uitwisseling van medewerkers en studenten lijkt in gevaar te komen.

Over de gevolgen van de Brexit op de universiteiten een gesprek met Gareth Davies, hoogleraar Europees recht aan de Vrije Universiteit.

Van de luisteraar willen we graag weten: De Brexit is een feit. Dit heeft ook gevolgen voor Nederland. Waar maakt u zich zorgen over?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. Mischa Blok bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? U kunt reageren via de Radio 1 app, via het mailformulier op eenvandaag.nl óf twitter mee met #sportzomer.

Neem contact op met Mischa Blok